Spacehero Blog

Για έναν minimal τρόπο ζωής | Spacehero.gr


Ίσως έχετε την εντύπωση ότι ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής έχει μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα: συμμετρία, λευκά έπιπλα και μια ντουλάπα, η οποία χωράει έναν συγκεκριμένο αριθμό πραγμάτων.

Ωστόσο, ένας μινιμαλιστικός τρόπος ζωής είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Κατά κύριο λόγο είναι το ξεκαθάρισμα όσων αντικειμένων δεν χρειάζεστε, πλέον, στη ζωή σας. Με αυτόν τον τρόπο, η ακαταστασία εξαφανίζεται, ενώ και η νοοτροπία σας αλλάζει! Ο σκοπός είναι η ηρεμία και μια ζωή με περισσότερη εσωτερική ισορροπία.


Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το minimal, ουσία της ζωή σας.

1. Αξιολογήστε τον χώρο σας και εξετάστε τις προτεραιότητές σας.

Το πρώτο βήμα για έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής είναι να κάνετε μια σωστή παρατήρηση του σπιτιού σας, μια σφαιρική αξιολόγηση του τρόπου που ζείτε, όπως επίσης και των αντικειμένων σας - ένα προς ένα. Ο σκοπός είναι να το δείτε με μια ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά, ώστε να κινηθείτε ειλικρινά και πρακτικα στο επόμενο βήμα!

Για παράδειγμα, ίσως παρατηρήσετε ότι έχετε πολλά ίδια αντικείμενα, χωρίς λόγο! Ή ότι έχετε δεθεί συναισθηματικά με τα πλεκτά της γιαγιάς σας που πλέον δεν έχετε άλλον χώρο να τα βάλετε. Όσο περισσότερο δώσετε σημασία στις λεπτομέρειες του σπιτιού σας, τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσετε σε ένα σωστό ξεκαθάρισμα!


2. Τακτοποιήστε κάθε γωνία του σπιτιού σας.

Εντάξει, αυτό είναι αυτονόητο! Για να ζήσετε με λιγότερα πρέπει να απαλλαγείτε από πολλά, που ίσως κάποιες φορές να δυσκολεύεστε.

Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, μην το βάζετε κάτω! .

Πρώτα από όλα, απαλλαγείτε από αντικείμενα που έχετε δύο φορές. Στη συνέχεια ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση - όπως για παράδειγμα εξοπλισμό ενός εποχιακού σπορ.

Θέλετε ακόμα περισσότερα παραδείγματα; Τα περιοδικά που έχετε αγοράσει όλα αυτά τα χρόνια, τα χρειάζεστε στα αλήθεια; Εκείνες οι... αζευγάρωτες κάλτσες, μήπως να φύγουν από το σπίτι σας, επιτέλους;

Καθώς κάνετε το ξεκαθάρισμα θα δείτε ότι είναι ωραίο να κρατήσετε μόνο εκείνα τα αντικείμενα που δίνουν χαρά και νόημα στη ζωή σας!

3. Σκεφτείτε διπλά πριν ψωνίσετε κάτι.

Αφού λοιπόν, ξεκαθαρίσατε το “παρελθόν” σας από το σπίτι, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο παρόν και το μέλλον. Μια πολύ σημαντική συμβουλή σε σχέση με τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, είναι να σκέφτεστε καλά προτού αγοράσετε κάτι!

Μερικές φορές, αγοράζουμε πράγματα χωρίς να τα θέλουμε στα αλήθεια. Αναρωτηθείτε κάθε φορά τι σας ωθεί στην αγορά του εκάστοτε αντικειμένου και θα δείτε πώς θα αλλάξει ο τρόπος ζωή σας!

4. Αναζητήστε υψηλής ποιότητας πράγματα.

Ένα ακόμα σημαντικό μυστικό σχετικά με τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής είναι να προσπαθείτε να αγοράζετε ποιοτικά πράγματα. Άλλωστε, η ιδέα ότι η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, είναι μια βασική φιλοσοφία σε σχέση με αυτόν τον τρόπο ζωής.


Θα δείτε ότι δεν χρειάζεται να ψωνίζετε τόσο συχνά και τόσο πολλά πράγματα!
.

5. Να είστε ευγνώμονες για όσα ήδη έχετε.

Με την ευγνωμοσύνη τι σχέση έχετε; Αν δεν έχετε, αλλά θέλετε να υιοθετήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, καλό είναι να τη γνωρίσετε!


Στην ουσία, η ευγνωμοσύνη διέπει τα πάντα, καθώς ξεκινάει από μια εσωτερική ανάγκη για ισορροπία. Με ειλικρινή ικανοποίηση και χαρά για όσα ήδη έχετε, με ευγνωμοσύνη για όλα τα όμορφα που υπάρχουν στη ζωή σας, θα δείτε πώς ξαφνικά το χαμόγελο θα είναι μια απλή υπόθεση!

Όταν αισθάνεστε ευγνώμονες για όλα όσα σας ανήκουν, η επιθυμία να αποκτήσετε πιο πολλά, σταδιακά εξαφανίζεται.

6. Να ξεκαθαρίζετε τα πράγματά σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, καλό θα ήταν να αξιολογείτε τακτικά, κατά τη διάρκεια του χρόνου, πώς είναι το σπίτι σας και αν χρειάζεται επιπλέον ξεκαθάρισμα, ώστε να μην έχετε καμία ανεπιθύμητη απόσπαση από όσα έχουν πραγματικά αξία για εσάς. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας, η διαδικασία εκκαθάρισης μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές.


Σε κάθε περίπτωση όμως, η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος μπορεί να γίνει πανεύκολα μέσω της Spacehero!  Ανά πάσα στιγμή, επαγγελματίες μεταφορείς θα έρθουν να πάρουν όσα αντικείμενα δεν θέλετε και θα τα τοποθετήσουν στις ασφαλείς αποθήκες τους.

Εύκολα και απλά θα δώσουν χώρο στη ζωή σας!