Spacehero Blog

5 + 1 ιδέες για να δώσετε... χώρο στον χώρο σας! | Spacehero.gr


Όπως και αν είναι το σπίτι σας, είναι στο χέρι σας να το διαμορφώσετε, όπως θέλετε και να το προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Μη βιαστείτε να απογοητευτείτε, γιατί υπάρχουν λύσεις.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο, χωρίς να χρειαστεί να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο. Επιπλέον, είναι απλές λύσεις και πολύ φιλικές στο... πορτοφόλι σας!

1. Καθαρίστε όλον τον χώρο, μέχρι και την παραμικρή γωνία!

Το πρώτο και καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο σπίτι σας είναι να το καθαρίσετε καλά. Αφιερώστε μια ημέρα για να αδειάσετε και να ξεκαθαρίσετε τα ντουλάπια σας. Σίγουρα, θα ανακαλύψετε πράγματα που είχατε ξεχάσει ότι υπήρχαν! Ενώ, από όσα βρείτε εκεί, άλλα τόσα σίγουρα θα τα θεωρήσετε άχρηστα και θα τα αφήσετε στην άκρη για να τα δωρίσετε αλλού.

Αυτομάτως θα δείτε το σπίτι σας να κερδίζει χώρο προς αξιοποίηση. Μόλις τελειώσετε με αυτό το βήμα, μπορείτε να συνεχίσετε με την πιο δημιουργική διαδικασία που είναι η ανακαίνιση και οι αλλαγές σε κάθε δωμάτιο!


2. Πειραματιστείτε με καθρέφτες.

Όποιον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και αν συμβουλευτείτε, σίγουρα θα σας προτείνει να βάλετε καθρέφτες στο σπίτι σας, αν θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερο! Απλώς, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Δείτε σε ποιον τοίχο ταιριάζει καλύτερα ένας όμορφος καθρέφτης και τοποθετήστε τον. Ένας - δυο αρκούν για να δημιουργήσουν αυτό που θέλετε, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία!

Το μυστικό είναι να μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά μεγέθη και στιλ μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας. Σημασία επίσης, εκτός από τον χώρο, έχει και το χρώμα. Με αυτή την απλή αλλαγή, θα αισθανθείτε πως μπήκαν επιπλέον παράθυρα στο δωμάτιό σας!

3. Προσέξτε τον φωτισμό και το χρώμα του χώρου σας.

Όταν πρέπει να πειραματιστείτε με έναν ιδιαίτερα μικρό χώρο, ο φωτισμός και το χρώμα του παίζουν ζωτικό ρόλο. Το φυσικό φως "γεμίζει" ένα σαλόνι και φωτίζει κάθε γωνία, με αποτέλεσμα να δείχνει μεγαλύτερο., ενώ παράλληλα η σωστή επιλογή βαφής θα ενισχύσει αυτή την παραίσθηση.

Για αυτό, πρώτα από όλα, επιλέξτε ένα χρώμα τοίχου που να ταιριάζει με τα πατώματά σας. Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα, τόσο πιο φωτεινό και άρα μεγάλο θα δείχνει το δωμάτιο.


4. Δώστε σημασία στις κουρτίνες σας!

Ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσετε το μέγεθος του χώρου σας, είναι οι κουρτίνες. Σκεφτείτε να αλλάξετε την απόχρωσή τους, έτσι ώστε να δείχνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο! Επίσης, μια καλή λύση είναι να τις κρεμάσετε τέσσερις έως πέντε εκατοστά πάνω από το πάνω μέρος κάθε παραθύρου.
Με αυτόν τον τρόπο, το δωμάτιο δείχνει αμέσως μεγαλύτερο.

5. Επενδύστε σε έπιπλα με...ύψος!

Τα άτομα με μεγάλα σπίτια έχουν συχνά ψηλότερα έπιπλα ειδικά κατασκευασμένα για κάθε δωμάτιο. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο, μπορείτε ωστόσο, να επενδύσετε σε ψηλά έπιπλα που ταιριάζουν στο ύψος οποιουδήποτε σημείου του σπιτιού σας. Βρείτε ψηλά έπιπλα που μοιάζουν να ανήκουν στο χώρο σας, όπως ένα ράφι βιβλίου που βάφτηκε με το αγαπημένο σας χρώμα!

Τα ράφια, ψηλά στον τοίχο,  είναι ένα από τις καλύτερες λύσεις για να δημιουργήσετε τη ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου.

6. Αγοράστε μεγάλα χαλιά.

Τα μεγάλα χαλιά είναι, εκτός των άλλων, ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του χώρου σας. Μια σημαντική διαφορά, ωστόσο, είναι πως τα μεγάλα χαλιά, επειδή καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου, δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Από την άλλη πλευρά, έχοντας πολλά μικρά χαλιά σε ένα δωμάτιο δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο μικρός από την πραγματικότητα.

Γενικώς, μην ξεχνάτε να κάνετε μικρές αλλαγές στο σπίτι σας, σε τακτά χρονικά διαστήματα! Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε τα χρήματά σας και τον χρόνο σας σε ανακαινίσεις. Μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε μεγαλύτερο χώρο με μικρότερες αλλαγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα πιο διακριτικό χρώμα βαφής για να φωτίσετε το σπίτι σας. Οι μικρές παρεμβάσεις στον χώρο, κάνουν τεράστια διαφορά στην αλλαγή του σπιτιού σας, αλλά και στην ψυχολογία σας!

Τέλος, αν μετά από ένα γερό ξεσκαρτάρισμα, ανακαλύψετε αντικείμενα που δεν θέλετε ούτε να τα δώσετε, ούτε να τα πετάξετε, η Spacehero αναλαμβάνει την αποθήκευσή τους, εύκολα και με ασφάλεια!