Spacehero Blog

7 Ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν επιλέξετε την εταιρεία που θα αποθηκεύσει την οικοσκευή σας. | Spacehero.gr

1. Ποιος αναλαμβάνει τη συσκευασία, τη φόρτωση και τη μεταφορά της οικοσκευής;


Καλό θα ήταν να γνωρίζετε αν η εταιρεία αναλαμβάνει το πακετάρισμα και τη φόρτωση της οικοσκευής σας, καθώς και τη μεταφορά της, είτε προς την αποθήκη ή προς κάποιο άλλο σπίτι. Οι ερωτήσεις που πρέπει να της κάνετε είναι: Το πακετάρισμα το αναλαμβάνει έμπειρο προσωπικό με μακροχρόνια σχέση με την εταιρεία; Τα υλικά για την προετοιμασία της οικοσκευής, όπως και το φορτηγό και το ανυψωτικό, τα οργανώνει η μεταφορική εταιρεία ή το ορίζετε εσείς; Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να γνωρίζετε πως συνήθως οι μεταφορικές εταιρείες, λόγω της συχνότητας της συνεργασίας, μπορούν να σας προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο το οποίο είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το αν τα οργανώνατε όλα εσείς μεμονωμένα.


2. Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στον χώρο;


Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε μέρος ή το σύνολο της οικοσκευής σας σε κάποια μικρή αποθήκη, καλό θα ήταν να ξέρετε πως θα έχετε τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να λάβετε πίσω τα πράγματα σας. Οι περισσότερες αποθήκες ενοικίασης είναι ανοιχτές κατά τις συνηθισμένες ώρες λειτουργίας των 9 πμ - 5 μμ. Κάποιες ωστόσο, ίσως να ανοίγουν νωρίτερα ή να κλείνουν αργότερα. Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επισκεφτείτε τον χώρο, καλό θα ήταν, να ρωτήσετε για τις συνθήκες αποθήκευσης της εγκατάστασης.


3. Πού και πώς μπορεί να γίνει η επιστροφή της οικοσκευής από την αποθήκη;


Σιγουρευτείτε πως η εταιρία ενοικιαζόμενων αποθηκευτικών χώρων μπορεί να οργανώσει τη μεταφορά της οικοσκευής σας. Για μεταφορά στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στην Ολλανδία ή τη Γερμανία, ρωτήστε περίπου το κόστος της μεταφοράς, και της συχνότητας δρομολογίων. Γενικά, καλό θα ήταν, η εταιρεία αποθήκευσης οικοσκευών να προσφέρει και μεταφορικές υπηρεσίες, μειώνοντας έτσι το κόστος μεταφοράς για εσάς, αλλά και το γενικότερο ρίσκο, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια μετακόμισης.

4. Προσφέρετε χώρο αποθήκευσης με κλιματισμό;


Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, είναι λίγες οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης οικοσκευών που προσφέρουν χώρο αποθήκευσης με έλεγχο κλίματος. Αυτή η λειτουργία διατηρεί τα έπιπλά σας σε επιτρεπτά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, μειώνοντας, έτσι, το ρίσκο ανάπτυξης μούχλας. Αν τα πράγματά σας είναι ευαίσθητα, ή ιδιαίτερης υψηλής αξίας, ή αν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε για παραπάνω από έναν χρόνο, σκεφτείτε και αυτή την επιλογή, γνωρίζοντας όμως πως έχει και υψηλότερο κόστος.


5. Τι κάνετε για την ασφάλεια της οικοσκευής;


Μια εγκατάσταση αποθήκευσης οικοσκευών θα πρέπει να διατηρεί τα πράγματά σας ασφαλή. Τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την περίφραξη του χώρου με ελεγχόμενη είσοδο, κάμερες παρακολούθησης, καλό φωτισμό και σύστημα συναγερμού.

6. Τι κάνετε για την αποφυγή ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών στην αποθήκη σας;


Το τελευταίο που θα θέλατε να δείτε είναι να τριγυρνούν έντομα και ποντίκια γύρω από την οικοσκευή σας. Μια σοβαρή εγκατάσταση αποθήκευσης επίπλων λαμβάνει μέτρα απεντόμωσης και ψεκασμού του χώρου, βεβαιώνει πως όλες οι οικοσκευές που δέχεται στον χώρο της είναι επαγγελματικά αεροστεγώς πακεταρισμένες, και ότι τηρούνται οι όροι αποθήκευσης, όπως η αποφυγή αποθήκευσης ευπαθών προϊόντων. Ένας εύκολος τρόπος να βεβαιωθείτε για την ύπαρξη αυτών των μέτρων είναι να ρωτήσετε αν η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το σύστημα ISO 9001.

7. Τι χρεώσεις υπάρχουν πλέον του ενοικίου;


Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με προσφορές που είναι ιδιαίτερα χαμηλότερες από τους ανταγωνιστές τους - μπορεί να κρύβουν επιπλέον κρυφά έξοδα. Οι κανονικές τιμές περιλαμβάνουν το ενοίκιο του αποθηκευτικού χώρου, ασφάλεια αποθήκευσης, το πακετάρισμα, τα υλικά, το φορτηγό, ενδεχομένως το ανυψωτικό και τη μεταφορά προς τον χώρο αποθήκευσης. Βεβαιωθείτε πως όσον αφορά τη μεταφορά και την φόρτωση, σας δίνεται η συνολική τιμή και όχι ένα ελάχιστο κόστος ανάλογα με την ώρα και τη χιλιομετρική απόσταση.

Μερικές φορές, η καλύτερη λύση είναι να βάλετε κάποιον άλλον να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Καλωσορίστε τη Spacehero.


Θα έρθουμε σε εσάς, θα παραλάβουμε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένων των επίπλων σας), θα τα αποθηκεύσουμε στην ασφαλή και ελεγχόμενη μονάδα αποθήκευσης και θα σας τα μεταφέρουμε με ασφάλεια στο νέο σας σπίτι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το καλύτερο απ' όλα: Όταν χρειάζεστε κάτι πίσω, θα σας το επιστρέψουμε .Προγραμματίστε μια μεταφορά spacehero και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς.