Spacehero Blog

7+34 Έξυπνες συμβουλές για μια Stress-Free μετακόμιση και αποθήκευση της οικοσκευής σας. | Spacehero.gr

Καλορίζικο το νέο σας σπίτι!

Πριν καλέσετε τους φίλους και συγγενείς σας για το απαραίτητο housewarming, θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο μεταφοράς των αντικειμένων σας, χωρίς να θυσιάσατε το πορτοφόλι σας, το πορσελάνινο φωτιστικό της μητέρας σας ή τη μέση σας.

Το καλό νέο είναι ότι σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώσαμε 41 έξυπνες συμβουλές συσκευασίας και μετακόμισης που θα κάνουν τη μεταφορά σας εύκολη και ανώδυνη.

Δημιουργήσαμε τον παρών οδηγό ζητώντας από επαγγελματίες μεταφορείς και συσκευαστές να μοιραστούν τις καλύτερες συμβουλές τους. Αν χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης, επικοινωνήστε με τη spacehero, η οποία θα οργανώσει όλη τη διαδικασία για εσάς.

1. Ξεφορτωθείτε ό,τι μπορείτε.

image
Εντάξει, ίσως όχι τα πάντα, αλλά κυρίως τα περιττά αντικείμενα και εκείνα που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα. Δωρίστε περιττά ρούχα και παπούτσια σε οργανισμούς, ή αφήστε τα στους δημοτικούς κάδους ανακύκλωσης. Ανακυκλώστε παλιά ηλεκτρονικά αντικείμενα σε μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών ή σημεία συγκέντρωσης του δήμου σας. Πουλήστε ή δωρίστε παλιά σας έπιπλα, ή ανεβάστε μια ανάρτηση σε online marketplaces, όπως το facebook marketplace. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πολύ μικρά και στα πολύ ογκώδη αντικείμενα και αποφασίστε αν αξίζει να τα μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι. Αν ξεχωρίσετε όσα αντικείμενα δεν χρειάζεστε, πριν τη μετακόμιση, θα μειωθεί αισθητά ο κόπος της μεταφοράς, και γενικά θα αποφέρει το μεγαλύτερο όφελος στην αποτελεσματικότητα και την ευκολία της διαδικασίας πακεταρίσματος.

2. Οργανώστε τα αντικείμενά σας σε κατηγορίες.

image
Αντί να χάσετε μια ημέρα τακτοποιώντας ολόκληρο το υπνοδωμάτιό σας, αφιερώστε ένα απόγευμα βάζοντας τάξη μόνο στα ρούχα σας. Ανοίξτε όλες τις ντουλάπες σας, βγάλτε τα άπλυτα και τα χειμερινά σας από το πατάρι και συγκεντρώστε τα όλα σε ένα μέρος. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη διαδικασία ξεδιαλέγματος, το οποίο θα σας λύσει τα χέρια. Με τον ίδιο τρόπο, ξεχωρίστε βιβλία, παπούτσια, έγγραφα, κουζινικά και άλλα μικροαντικείμενα.

3. Δωρεά

image
Εάν θέλετε να χαρίσετε τα περιττά σας αντικείμενα, ανατρέξτε εδώ για το πού μπορείτε να δωρίσετε τα παλιά σας ρούχα, βιβλία, έπιπλα, παιχνίδια και πολλά άλλα, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης. H spacehero συνεργάζεται με το Σύλλογο Λάνασσα.

4. Πώληση.

image
Έχετε πιθανώς μερικά πράγματα που δεν θέλετε πλέον, τα οποία όμως θα προτιμούσατε να πουλήσετε. Μερικά από τα online marketplaces που μας επισημάνθηκαν ειναι το facebook marketplace και το insomnia.gr. Για ειδικά αντικείμενα, όπως ένα πορτοφόλι μπορείτε να δοκιμάσετε και τη χρυσή ευκαιρία .Για έπιπλα, κάδρα, πορσελάνες και χαλιά δοκιμάστε έναν τοπικό αντικέρ. Συγκεκριμένα για έπιπλα ανατρέξτε και τον οδηγό του in2life.gr.
Μόλις έχετε τα πάντα ταξινομημένα, ορίστε μια ημέρα στο ημερολόγιό σας και καλέστε έναν παλαιοπώλη στο σπίτι σας, η επισκεφθείτε μια από τις σελίδες και αναρτήστε τα αντικείμενα που σκοπεύετε να πουλήσετε online.

5. Spacehero.

image
Για ό,τι δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας, αλλά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε ακόμα, προγραμματίστε μια φόρτωση spacehero .Θα παραλάβουμε την οικοσκευή σας (π.χ., τα βαριά σας έπιπλα, τις λευκές συσκευές, τηλεοράσεις, και τα ρούχα σας), θα την πακετάρουμε επαγγελματικά, και θα τα αποθηκεύσουμε σε ασφαλή χώρο στις ιδιόκτητες μας εγκαταστάσεις κοντά στο αεροδρόμιο Αθηνών, και όποτε τα χρειαστείτε τα μεταφέρουμε εντός ή εκτός Ελλάδας στο νέο σας σπίτι.

6. Κάντε μια έρευνα αγοράς.

image
Η έρευνα αγοράς κοστίζει χρόνο και δεν αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία. Γκουγκλάροντας εταιρείες μετακόμισης και αποθήκευσης οικοσκευών θα δείτε πως υπάρχει μια σχεδόν ατελείωτη λίστα παρόχων και εταιριών. Προσπαθήστε να μην ενδώσετε στην πίεση που ενδεχομένως νιώσετε και διαβάστε την παρακάτω συμβουλή: Η επιλογή της εταιρείας μεταφορών έχει καθοριστικό τρόπο στην εμπειρία μετακόμισής σας. Η ακριβής έρευνα αγοράς και η επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας με εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών θα περιορίσει την ταλαιπωρία την ημέρα της μετακόμισης. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δεκάδες πάροχοι που αυτοαποκαλούνται ως «εταιρείες μετακόμισης», όταν στην πραγματικότητα είναι απλά κάποιος οδηγός, με ένα βανάκι που προσπαθεί να βγάλει κάποια επιπλέον μεροκάματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον πλήρη κατάλογο υπηρεσιών της εταιρείας, τους γενικούς κανόνες μεταφοράς, την πολιτική επιστροφή χρημάτων ή την πολιτική αποκατάστασης ζημιών. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες δεν οργανώνουν το ανυψωτικό, άλλες χρεώνουν τη μεταφορά ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση, άλλες χρεώνουν επιπλέον έξοδα έπειτα από ένα προκαθορισμένο χρόνο, ενώ άλλοι αποθηκεύουν την οικοσκευή σας σε επικίνδυνες και ακατάλληλες συνθήκες.

Απαιτήστε να σας δώσουν λεπτομέρειες, καθώς και ένα συνολικό κόστος, ώστε να μην βρεθείτε ενώπιον ανεπιθύμητων εκπλήξεων την ημέρα της μετακόμισης.

7. Επιλέξτε τη σωστή ημέρα μετακόμισης.


image

Αναθέστε τη μετακόμισή σας τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν την ημέρα μεταφοράς, ώστε να σας απομείνει αρκετός χρόνος οργάνωσης. Οι εταιρείες μεταφορών έχουν το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς τα Σαββατοκύριακα, οπότε αν μπορείτε να αποφύγετε το χάος του Σαββάτου προγραμματίστε τη μετακίνησή σας μεσοβδόμαδα και ίσως μπορέσετε να διαπραγματευτείτε κάποια μικρή έκπτωση.

8. Βρείτε την καλύτερη διαδρομή για να φτάσετε στο νέο σας σπίτι.


9. Δημιουργήστε μια λίστα με τις δουλειές που έχετε να κάνετε.


10. Σημειώστε σημαντικές προεργασίες στο ημερολόγιό σας.


11. Αγοράστε κιβώτια πακεταρίσματος.


12. Δείτε αν έχετε κρατήσει τα πρωτότυπα κουτιά των ηλεκτρονικών συσκευών σας.


13. Επισκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα χαρτικών ειδών.


14. Εξασφαλίστε επιπλέον υλικά και εργαλεία πακεταρίσματος.


15. Προγραμματίστε την αποσύνδεση τηλεφώνου, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τη μετακόμισή σας.


16. Εάν βασίζεστε στη βοήθεια φίλων και συγγενών ενημερώστε τους νωρίς.


17. Εμπροσθοβαρές πακετάρισμα: ξεκινήστε νωρίς τακτοποιώντας εποχιακά ρούχα και αντικείμενα.


18. Συσκευάστε διακοσμητικά αντικείμενα μερικές εβδομάδες πριν την ημέρα μετακόμισης.


19. Κοινοποιήστε τη νέα σας διεύθυνση σε τράπεζες και φορείς μια εβδομάδα πριν μετακομίσετε.


20. Κατηγοριοποιήστε τα κουτιά και προσθέστε ετικέτες.


21. Αριθμείστε τα κουτιά σας και φτιάξτε μια λίστα με τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα.


22. Χρησιμοποιήστε μικρά κουτιά για τα βαριά σας μικροαντικείμενα.


23. Χρησιμοποιήστε ειδική ταινία πακεταρίσματος.


24. Προστατέψτε εύθραυστα αντικείμενα με πλαστικό με φυσαλίδες ή κουβέρτες.


25. Χρησιμοποιήστε περιτυλίγματα με φουσκάλες και τοποθετήστε τα πιάτα σας κάθετα στο κάθε κουτί.


26. Στεγανοποιήστε τα μπουκάλια σας σε πλαστικές σακούλες.


27. Γεμίστε ένα πλαστικό κουτί με πράγματα του μπάνιου που θα χρειαστείτε άμεσα στο νέο σας σπίτι.


28. Ετοιμάστε μια προσωπική τσάντα για την πρώτη σας νύχτα στο νέο σπίτι.


29. Σταματήστε τις αγορές λαχανικών, φρούτων και ευπαθών τροφών μια εβδομάδα πριν φύγετε.


30. Φωτογραφίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας και την καλωδίωσή τους.


31. Εκμεταλλευτείτε τους κάδους αποθήκευσης και τις βαλίτσες σας γεμίζοντάς τις.


32. Φωτογραφίστε σημαντικά σας έγγραφα.


33. Βάλτε σαπούνια και είδη καθαρισμού στο πλάι για την ημέρα μετακόμισης.


34. Ξεπαγώστε το ψυγείο τουλάχιστον μια ημέρα πριν.


35. Φορτώστε κουτιά από το ίδιο δωμάτιο μαζί.


36. Τοποθετήστε τα βαριά έπιπλα πρώτα στο φορτηγό.


37. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες του νέου σας σπιτιού πριν μπουν τα έπιπλά σας.


38. Ορίστε τον επικεφαλής εκφόρτωσης.


39. Κρατήστε πρόχειρα κάποιες σακούλες για τη γρήγορη αποθήκευση μικροαντικειμένων.


40. Συναρμολογήστε πρώτα τα κρεβάτια.


41. Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τους ανθρώπους που σας βοηθούν στη μεταφορά.


Οι προαναφερόμενες λύσεις είναι υπέροχες.


Μερικές φορές όμως η καλύτερη λύση είναι απλά να βάλετε κάποιον άλλον να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Καλωσορίστε τη spacehero!
Θα έρθουμε σε εσάς, θα παραλάβουμε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένων των επίπλων σας), θα τα αποθηκεύσουμε στην ασφαλή και ελεγχόμενη μονάδα αποθήκευσης και θα σας τα μεταφέρουμε με ασφάλεια στο νέο σας σπίτι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το καλύτερο απ' όλα: Όταν χρειάζεστε κάτι πίσω, θα σας το επιστρέψουμε .

Προγραμματίστε μια παραλαβή spacehero και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς.