Spacehero Blog

Χαρτοκιβώτια και είδη συσκευασίας: υλικά για τη μεταφορά και φύλαξη των αντικειμένων σας σε ενοικιαζόμενη αποθήκη | Spacehero.gr

Εάν σχεδιάζετε να μετακομίσετε ή να αποθηκεύσετε κάποια πράγματα, είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα εφόδια για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Σε αυτόν τον οδηγό, σας παρέχουμε μια σύντομη επισκόπηση των βασικών ειδών συσκευασίας που θα χρειαστείτε. Με τις κατάλληλες προμήθειες, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα υπάρχοντά σας θα φτάσουν ακάθεκτα στον προορισμό τους, είτε αυτός είναι ένα νέο σας σπίτι, είτε είναι ένας χώρος προσωρινής αποθήκευσης στο πλαίσιο ενοικίασης μικρής αποθήκης

Υπάρχουν διάφορα είδη συσκευασίας που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε για μια μετακόμιση, όπως:

 1. Χαρτοκιβώτια: Είναι απαραίτητα για τη συσκευασία και τη μεταφορά των αντικειμένων σας. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και ποιότητες κατάλληλα για διαφορετικούς τύπους αντικειμένων. Για παράδειγμα υπάρχουν φύλλα και 5 φύλλα χαρτοκιβώτια, ειδικά χαρτοκιβώτια-ντουλάπες για ρούχα, χαρτοκιβώτια για βάζα, δοχεία ή φιάλες, χαρτοκιβώτια με αφαιρούμενα καπάκια, ή ενισχυμένα για βιβλία και μεγαλύτερα βάρη.
 2. Αεροπλαστ: Πρόκειται για ένα προστατευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για την προστασία των εύθραυστων, άλλα και κάθε είδους μικρού η μεγάλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Είναι ένα διάφανο - πλαστικό περιτύλιγμα συσκευασίας με έγκλειστες φυσαλίδες αέρα, αδιάβροχο και ανθεκτικό που περιβάλλει τα προϊόντα και διατίθεται σε ρολά. Με βάση την αρχή απορρόφησης κραδασμών με μαξιλάρια αέρα απομονώνει και εξασφαλίζει ιδανική προστασία για κάθε προϊόν. Υπάρχει σε light και strong εκδοχές.
 3. Αεροχαρτ: Ένα ρολό συσκευασίας αεροχαρτ αποτελείται από συνδυασμό χαρτιού κραφτ και αεροπλαστ. Το υλικό αυτό είναι στιβαρό και διαφανές λόγω του χαρτιού kraft, ενώ το αεροπλαστ προσθέτει ευελιξία και προστατεύει από την υγρασία, τις κρούσεις και τους κραδασμούς. Το Aerocart χρησιμοποιείται συνήθως για την προστασία αντικειμένων κατά τη μεταφορά. Υπάρχει σε light και strong εκδοχές.
 4. Χαρτί αφής: Το χαρτί αφής είναι ένα μαλακό, προστατευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για να γεμίζει τους κενούς χώρους στα κουτιά και να προστατεύει τα αντικείμενα από γρατζουνιές και ζημιές. Χρησιμοποιείται επίσης για το τύλιγμα αντικειμένων για να παρέχει πρόσθετη προστασία. Υπάρχει και σε μορφή χαρτιού kraft σε πιο ενισχυμένη μορφή.
 5. Ταινία συσκευασίας: Η ταινία συσκευασίας χρησιμοποιείται για να σφραγίσει με ασφάλεια τα κουτιά, εμποδίζοντας το περιεχόμενο από το να σπάσει η να ανοίξει το κουτί κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Η χρήση υψηλής ποιότητας ταινίας θα ασφαλίσει τις κούτες και τα άλλα αντικείμενα σας κατά τη διάρκεια μεταφοράς στο όχημα. Στις μεταφορές γίνετε συνήθως χρήση αθόρυβης ταινίας.
 6. Κουβέρτες μεταφοράς: Οι κουβέρτες μεταφοράς είναι μεγάλες κουβέρτες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των επίπλων κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Συχνά τοποθετούνται πάνω από τα έπιπλα για να αποτρέψουν γρατζουνιές και χτυπήματα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πάνω και γύρω μεγάλα αντικείμενα για προστασία. Μετά το τύλιγμα του αντικειμένου μπορείτε να ασφαλίσετε την κουβέρτα με λάστιχα μεγάλα ή ταινία. Τέλος, σε περίπτωση βροχής ενδείκνυται η χρήση stretch φιλμ. Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως διαδεδομένες οι κουβέρτες, και είναι δύσκολη η εύρεση τους στην αγορά.
 7. Ετικέτες: Οι ετικέτες και χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν με σαφήνεια το περιεχόμενο των χαρτοκιβώτιων. Επίσης η χρήση τους θα διευκολύνει στο ξεπακετάρισμα και την οργάνωση των αντικειμένων σας στο νέο σας σπίτι. Εάν δεν βρίσκεται ετικέτες μπορείτε επίσης να σημειώστε κατευθείαν πάνω στο χαρτοκιβώτια το περιεχόμενο τους.
 8. Γαριδάκι συσκευασίας. Γαριδάκι και μπαλάκι συσκευασίας από κόκκους διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) για την πλήρωση κενών σε συσκευασίες. Βοηθάει στην απορρόφηση των κραδασμών και την αποφυγή ατυχημάτων σε συσκευασίες με ευαίσθητα ή εύθραυστα προϊόντα.

Αγοράζοντας τα κατάλληλα είδη συσκευασίας, μπορείτε να διασφαλίσετε την ομαλή μεταφορά των πραγμάτων σας κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης ή κατά την παραμονή τους στο πλαίσιο μια ενοικίασης αποθήκης στην Αθήνα.

Ενδεικτικά, για να συσκευάσετε τα αντικείμενα και έπιπλα ενός διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων, θα χρειαστείτε πιθανότατα τα ακόλουθα είδη συσκευασίας και ποσότητες:

 • Κουτιά (διάφορα μεγέθη): 20-30
 • Ταινίες: 4 ρολά
 • Αεροχάρτ (δηλαδή ρολό με φυσαλίδες και χαρτόνι): 2 ρολά
 • Stretch Film (ναύλον δηλαδή): 2 ρολά
 • Χαρτή αφής: 5 πακέτα
 • Μαρκαδόροι: 2
 • Ετικέτες:
 • Ψαλίδι: 1

Αυτή είναι μια ενδεικτική λίστα. Οι πραγματικές ποσότητες που χρειάζεστε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματός σας και τον αριθμό των αντικειμένων που διαθέτετε. Σας προτείνουμε να κάνετε μια υπερεκτίμηση σχετικά με την ποσότητα των υλικών που χρειάζεστε, καθώς είναι προτιμότερο να έχετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε παρά να σας τελειώσουν κατά τη διάρκεια της συσκευασίας.