Close
Close
Επικοινωνία
MOVING & STORAGE HACKS

7 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν επιλέξετε την εταιρεία που θα αποθηκεύσει την οικοσκευή σας.

1. Ποιος αναλαμβάνει την παραλαβή, την προετοιμασία και αποστολή των αντικειμένων;

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε αν η εταιρεία αναλαμβάνει το πακετάρισμα και την φόρτωση της οικοσκευής σας και την μεταφορά της είτε προς την αποθήκη ή προς κάποιο άλλο σπίτι.

Το πακετάρισμα το αναλαμβάνει έμπειρο προσωπικό με μακροχρόνια σχέση με την εταιρεία;

Τα υλικά για την προετοιμασία της οικοσκευής, το φορτηγό και το ανυψωτικό τα οργανώνει η μεταφορική εταιρεία, ή θα πρέπει να τα ορίσετε εσείς;

Καλό είναι να γνωρίζετε πως συνήθως οι μεταφορικές εταιρείες λόγω της συχνότητας της συνεργασίας, μπορούν να σας προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο το οποίο είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το αν τα οργανώνατε όλα εσείς μεμονωμένα.

2. Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στον χώρο;

Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε μέρος η το σύνολο της οικοσκευής σας, καλό θα ήταν να ξέρετε πώς θα μπορέσετε στο μέλλον να λάβετε πίσω τα πράγματα σας.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι ανοιχτές κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας των 9 πμ - 5 μμ. Κάποιες ίσως μπορεί να ανοίγουν νωρίτερα ή να κλείνουν αργότερα.

Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επισκεφτείτε τον χώρο καλό θα ήταν να ρωτήσετε για της συνθήκες αποθήκευσης της εγκατάστασης.

3. Που και πώς μπορεί να γίνει η επιστροφή της οικοσκευής μου απο την αποθήκη;

Σιγουρευτείτε πως η εταιρεία μπορεί να οργανώσει την μεταφορά της οικοσκευή σας. Σε μεταφοράς στο εξωτερικό, όπως στην Ολλανδία η τη Γερμανία, ρωτήστε περίπου το κόστος της μεταφοράς, και της συχνότητας δρομολογίων.

Γενικά, καλό θα ήταν η εταιρεία αποθήκευσης οικοσκευών να προσφέρει και μεταφορικές υπηρεσίες, μειώνοντας έτσι το κόστος μεταφοράς για εσάς, και γενικότερο το ρίσκο κάτι να πάει στραβά κατά τη διάρκεια μετακόμισης.

4. Προσφέρετε χώρο αποθήκευσης με κλιματισμό;

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα είναι λίγες οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης οικοσκευών που προσφέρουν χώρο αποθήκευσης με έλεγχο κλίματος. Αυτή η λειτουργία διατηρεί τα έπιπλα σας, και γενικότερα τα πράγματα σας σε επιτρεπτά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, μειώνοντας έτσι το ρίσκο ανάπτυξης μούχλας. Αν τα πράγματα σας είναι ευαίσθητα, ή ιδιαίτερης υψηλής αξίας, ή αν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε για πάνω από έναν χρόνο σκεφτείτε και αυτή την επιλογή, γνωρίζοντας όμως πως έχει και υψηλότερο κόστος.

5. Τι κάνετε για την ασφάλεια της οικοσκευής;

Μια εγκατάσταση αποθήκευσης οικοσκευών θα πρέπει να διατηρεί τα πράγματα σας ασφαλή. Τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν περίφραξη του χώρου με ελεγχόμενη είσοδο, κάμερες παρακολούθησης, καλό φωτισμό και σύστημα συναγερμού.

6. Τι κάνετε για την αποφυγή ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών στην αποθήκη σας;

Το τελευταίο που θα θέλατε να δείτε είναι να τριγυρνούν έντομα και ποντίκια ανάμεσα στην οικοσκευή σας. Μια σοβαρή εγκατάσταση αποθήκευσης θα παίρνει μέτρα απεντόμωσης και ψεκασμού του χώρου, θα βεβαιώνει πώς όλες οικοσκευές που δέχεται στον χώρο της είναι επαγγελματικά αεροστεγώς πακεταρισμένες, και ότι τηρούνται οι όροι αποθήκευσης, όπως η αποφυγή αποθήκευσης ευπαθών προϊόντων. Ένας εύκολος τρόπος να βεβαιωθείτε για την ύπαρξη αυτών των μέτρων είναι να ρωτήσετε αν η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το σύστημα ISO 9001.

7. Τι χρεώσεις υπάρχουν πλέον του ενοικίου;

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με προσφορές που είναι ιδιαίτερα χαμηλότερες από τους ανταγωνιστές τους - μπορεί να κρύβουν επιπλέον κρυφά έξοδα. Οι κανονικές τιμές περιλαμβάνουν το ενοίκιο του αποθηκευτικού χώρου, ασφάλεια αποθήκευσης, το πακετάρισμα, τα υλικά, το φορτηγό, ενδεχομένως το ανυψωτικό και τη μεταφορά προς τον χώρο αποθήκευσης. Βεβαιωθείτε πως όσον αφορά τη μεταφορά και την φορτωση πως είναι η συνολική τιμή και όχι ένα ελάχιστο κόστος ανάλογα με την ώρα και την χιλιομετρική απόσταση.

Μερικές φορές το καλύτερο κόλπο είναι απλά να βάλετε κάποιον άλλον να κάνει όλη τη δουλειά για σας. Καλωσορίστε την spacehero.

Θα έρθουμε σε εσάς, θα παραλάβουμε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένων των επίπλων σας), θα τα αποθηκεύσουμε στην ασφαλή και ελεγχόμενη μονάδα αποθήκευσης και θα σας τα μεταφέρουμε με ασφάλεια στο νέο σας σπίτι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το καλύτερο απ' όλα: Όταν χρειάζεστε κάτι πίσω, θα σας το επιστρέψουμε .

Προγραμματίστε μια παραλαβή spacehero και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς.